Isännöinnin hinta

Isännöitsijän työ on monipuolinen tehtävä, johon liittyy paljon vastuuta. Oli kyse omasta kodista tai sijoitusasunnosta, on jokaiselle asunnon omistajalle tärkeää tietää, että taloyhtiön asioiden hoito on hyvissä käsissä. Siksi isännöinnin tehtävä on hyvin vastuullinen työ, joka edellyttää laajaa osaamista.

Taloudelliselta näkökulmalta isännöintitoimisto myy työtä ja asiantuntemusta. Myös lisäpalveluiden (esim. isännöitsijäntodistukset) hinnat määrittyvät yleensä työmäärän mukana, vaikka mukana voi olla toki myös esimerkiksi tuloste- ja materiaalikustannuksia.

 

Mistä isännöinnin hinta muodostuu?

Isännöinnin kuukausihinta muodostuu veroista ja peruskustannuksista, joihin kuuluvat muun muassa:

  • Henkilöstön palkat
  • Vakuutukset
  • Vuokrat
  • Tietojärjestelmät
  • Arvonlisävero
  • Muut verot

Isännöintitoimistolla on isännöitsijöiden lisäksi usein myös muuta henkilökuntaa: kiinteistösihteereitä, kirjanpitäjiä, asiakaspalvelijoita, johtajia ym. Muu henkilöstö auttaa isännöitsijän työssä ja varmistaa osaltaan, että taloyhtiön asioiden hoito on sujuvaa ja laadukasta. Itse kukin voi keskittyä parhaiten hallitsemaansa osa-alueeseen ja palvella taloyhtiötä omalla erikoisosaamisellaan. Yhtä kaikki myös henkilöstön palkat on maksettava isännöinnin kuukausiveloituksesta.

Jotta isännöintitoimiston toiminta on kannattavaa ja pitkäjänteistä, on yritykselle jäätävä myös kohtuullinen voitto. Kun toiminnan kustannuksiin tulee korotuksia, syntyy isännöinnin kuukausihintaan nostopaineita.

 

Kuinka isännöinnin hinta määritellään?

Yksittäisen taloyhtiön isännöinnin hinta perustuu isännöintitoimiston arvioimaan työmäärään, joka tarvitaan taloyhtiön asioiden hoitoon. Työmäärän arviointi on jokaisen isännöintitoimiston oma asia, ja eri isännöintitoimistot laskevat näitä omilla tavoillaan. Me 2M Isännöinnissä määrittelemme hinnat pääasiassa asuntojen lukumäärään ja palvelupaketin mukaan. Näiden lisäksi taloyhtiön kanssa voidaan sopia lisäpalveluista ja muista hintaan vaikuttavista seikoista. Muilla isännöitsijöillä voi olla näiden lisäksi runsaastikin muita hintaan vaikuttavia tekijöitä.

 

Tilinpäätöskausi on isännöitsijälle kiireinen

Joinakin kuukausina tietyn taloyhtiön isännöintiin liittyvät asiat saadaan hoidettua melko pienellä työpanoksella. Toisina kuukausina saman taloyhtiön isännöinti kysyy suurta panostusta. Koska työmäärä vaihtelee kuukausittain, on kuukausiveloitus haastava hinnoittelutapa. Alan klisee on tilinpäätös- ja yhtiökokouskausi, jolloin suurimmalle osalle taloyhtiöitä tehdään tilinpäätöksiä ja jolloin yhtiö- ja hallitusten kokouksia on runsaasti. Tällöin käytännössä kaikkiin taloyhtiöihin tehdään huomattavasti enemmän töitä kuin mitä kuukausiveloitus pitää sisällään.

Muuhun aikaan vuodesta isännöitsijä voi panostaa asiakkaiden parempaan palveluun eli kehittää isännöintitoimiston toimintatapoja, hankkia lisäkoulutusta tai tehdä kiinteistökierroksia. Tätä työmäärän vaihtelua pyritään kuvaamaan isännöinnin vuosikellolla. Käytännössä isännöitsijän kuukausiveloitus perustuu kuitenkin siihen tuntimäärään, joka taloyhtiön asioiden hoitoon keskimäärin menee.

 

Isännöinnin tuntihinta vaihtelee yrityksestä toiseen

Myös tuntiveloitus riippuu isännöintitoimistosta. Tuntihintaan voivat vaikuttaa esimerkiksi isännöintitoimiston imago, viralliset auktorisoinnit ja asiakkaan kokemus isännöitsijän turvallisuudesta. Taloyhtiö voi olla niin tyytyväinen isännöitsijän palveluun, ettei hintojen vertailuun tai edullisemman vaihtoehdon etsimiseen koeta tarvetta. Voi myös olla, että taloyhtiössä ei tiedetä, että saman tai jopa paremman palvelun voi saada edullisemmalla hinnalla.

Me 2M Isännöinnissä uskomme hyvään ja luotettavaan palveluun kohtuullisella hinnalla. Asiakasmäärämme kasvaa tasaisesti, mikä on merkki siitä, että palvelumme hinta-laatusuhde on kohdallaan. Ja vaikka asiakaskuntamme on kasvamaan päin, olemme voineet säilyttää palvelumme laadun.

Tarjoamme isännöintiä kaiken kokoisille taloyhtiöille Helsingissä, Espoossa ja muualla pääkaupunkiseudun alueella. Tutustu tarkemmin hinnastoomme tai lue lisää palveluistamme!

Lähetä tarjouspyyntö!

Lähetä meille tarjouspyyntö isännöintipalveluista! Palaamme asiaan mahdollisimman pian sopivan tarjousehdotelman kera.
  • Taloyhtiön kuvaus

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Isännöinnin hinta